PREV
NEXT

DIN PRESA

 

Filmul „Pop Up”, produs de Eduard Schneider din Sebes si australianul Clinton Harn, premiat la un festival international din Londra

Producatorul si videograful Eduard Schneider din Sebes a obtinut inca o recunoastere a activitatii sale. “Pop-Up”, cu scene filmate in Sebes si NewCastle, Australia, a obtinut premiul pentru cel mai bun film de lung-metraj la Crystal Palace International Film Festival din Londra.

Reamintim ca filmul a fost prezentat in premiera, pe 19 decembrie 2015, la Sebes. “Pop Up”, ai carui producatori sunt Eduard Schneider din Sebes si Clinton Harn din Australia este un film de lung-metraj bazat pe un scenariu original, scris si regizat de Stuart McBratney. Aceasta comedie prezinta intamplarile prin care trec trei personaje, interconectate de acelasi eveniment.

Un tata somer gaseste un aparat de fotografiat ce are o singura poza, cu chipul unei femei. Impresionat, incearca sa o gaseasca. O imigranta romanca incearca sa treaca peste o despartire dureroasa, daruind felicitari pop-up. Un regizor de teatru insomniac cauta sa se razbune pe un critic caustic.
Scenele filmului au fost filmate in Newcastle (Australia) si in Sebes.

Eduard Schneider ar putea avea acces la cea mai moderna tehnologie de filmare de pe piata!

Unul dintre cei mai importanti realizatori independenti de filme din Romania, Eduard Schneider (Sebes), participa la un concurs care i-ar putea influenta radical cariera si modul in care filmeaza. Daca va castiga acest concurs, Edi, cum il stie toata lumea, va avea acces la cea mai moderna tehnologie de filmare existenta in prezent pe piata mondiala.

 

Eduard Schneider – un interviu despre iubirea pentru foto-video

Paul Eduard Schneider s-a nascut in Sebes, dar a crescut in Hamburg, Germania, de la 13 pana la 19 ani, si apoi si-a terminat studiile superioare in Franta. In 1997 a infiintat studioul Schneider Productions, implinindu-si, astfel, visul din adolescenta. Este ambasador in Romania pentru mai multe branduri foto-video precum Letus Corporation, Carl Zeiss sau F&V.

Astazi v-am pregatit un interviu prin care sa il cunoasteti si, poate, sa va convinga sa il votati AICI pentru a castiga un mare concurs international.

#Buna, Eduard. Esti unul dintre cei mai cunoscuti producatori foto-video din tara. Ne spui cum ai ajuns pana aici?

 Servus, nu ma consider fotograf profesionist, desi sunt norocosul detinator a unor camere si obiective de invidiat, desigur cumparate de la F64 si fotografia este una dintre pasiunile mele, inca din adolescenta.

 Ma bucur de apreciere pe partea video  si am invatat foarte multe „din mers”. Sunt autodidact si maniac de „gadgeturi”, un copil de 46 ani.

 #Unul dintre marile tale vise a fost mereu Schneider Productions. Ai infiintat studioul in 1997 si acum a devenit cunoscut la nivel international. Care sunt planurile de viitor pentru el?

 Da, am visat din adolescenta la un atelier de creatie audio-foto-video si am infiintat firma Schneider Productions la varsta de 27 ani. La inceput m-am axat doar pe productie audio si sunt mandru ca am influentat timpuriu industria muzicala din Romania.

 Apoi m-am focusat, incepand cu 2005, doar pe partea vizuala, mai intai cu videoclipuri muzicale, apoi cu prezentari corporate, spoturi publicitare si filme documentare & de lung metraj.

 Cel mai recent lung metraj pe care l-am coprodus a fost lansat oficial la Hollywood si se bucura de 4 premii si numeroase participari la festivaluri internationale. Pe viitor, intentionez sa continui cu productii cat mai variate si pe langa acestea sa organizez workshopuri.

 #Esti Brand Ambasador Zeiss in Romania. Cum te-ai indragostit de acest brand si de toate echipamentele de la ei?

 Sunt singurul Brand Ambassador pentru obiective Carl Zeiss din Europa de Est si este visul oricarui fotograf sau videograf sa reprezinte o astfel de marca de prestigiu.

 Din punctul meu de vedere, obiectivele Carl Zeiss ofera cel mai bun raport calitate/pret pentru cei care pun imaginea pe primul loc. La F64 m-am indragostit de seria Distagon, din care detin numeroase focale.

 #Sustii multe workshop-uri pentru cei pasionati de fotografie, in incercarea de a educa si creste comunitatea foto din Romania. Cum ai inceput si ce te face sa continui?

 Sunt mai timid pe latura fotografica si m-am limitat la workshopuri de videografie, impartasind cu drag experienta mea celor interesati. La randul meu am invatat de la altii si este firesc sa „dau mai departe”. Sunt mandru de faptul ca am influentat si influentez multi entuziasti sa treaca la nivelul urmator. Acea sclipire de pasiune in ochii oamenilor creativi imi aduce mare satisfactie.

TOP